Netflix zender ziggo doet het niet

Geplaatst op: 19.07.2019

Ga naar: www. Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden. Maar nu wel, dank je wel.

Tara 50x bellen met de klantenservice bellen is wel heel erg veel zeg. Als het goed is moeten de Kanalen en het dan weer doen. En nu ineens niet meer. Fijn dat er aan een oplossing gewerkt. Selecteer Netflix. Laatste vraag, waarom maakt de extra mediabox zo ontzettend veel lawaai, ook in standby stand.

Ik wil je graag telefonisch benaderen op het moment dat je thuis bent zodat ik je verder kan ondersteunen. Sterkte is goed en de kwaliteit is uitmuntend volgens de diagnostiek. Een keer volledig uitloggen uit Netflix en weer opnieuw inloggen. We waren iets te ijverig, want nog niet alles werkte zoals het hoort.

Inloggegevens vergeten.

Is er enig inzicht wanneer het opgelsot kan zijn?
  • Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden Ziggo Community.
  • Ons signaal is prima dus daar ligt het niet aan.

Veelgestelde vragen

Ongelezen bericht door olaf79 » 15 jul Laatste bezoek was: 21 aug    Het is momenteel 21 aug Eerste keer? Wat kunnen we nog proberen? Netflix start niet op.

  • Kun je ook het beeld laten zien iets onder de signaalwaarden.
  • Naast dit probleem werken de menu's erg traag en is scrollen in de tv gids bijna onmogelijk. Huisregels Help.

Ongelezen bericht door olaf79 15 jul Ik weet niet waar die werkzaamheden plaatsvinden wel in Nederland. Ga naar Opties. Onthoud mijn gegevens.

Bestand scannen voor virussen Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden.

Registreren

Heb je nog andere apparatuur? Precies hetzelfde probleem hier. Je ziet nu of de signaalkwaliteit en signaalsterkte Matig, Goed of Uitmuntend is.

Ik wil je graag telefonisch benaderen op het moment dat je thuis bent zodat ik je verder kan ondersteunen. Deze blijven op heb beginscherm van Videoland en Netflix staan. Ergens in Goed is de juiste sterkte om geen storingen te hebben. Eerste keer. Wil je tips en Community nieuwtjes ontvangen.

Dit is overigens wel slecht, ik woon op 60m2 en in de slaapkamer heb ik ook nog eens heel zwak wifi. Allen, we krijgen momenteel meerdere meldingen binnen dat de apps op de Mediabox XL niet werken. Dan maar even de Ziggo moderator afwachten, zij kunnen nog veel meer zien in je box.

  • Ja Nee.
  • Wat is je huisnummer?
  • Als eerste een paar vragen om één en ander uit te sluiten of het probleem te vinden: Kun je hier je signaalsterkte met een foto plaatsen of een nauwkeurige omschrijving als de box op NPO1 staat?
  • Gegroet, het ga je goed en je verbindingen en apparatuur ook!

Sorry, we zijn de inhoud van dit bestand nog aan het controleren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te downloaden. Druk op de Menuknop van je afstandsbediening, netflix zender ziggo doet het niet. Toegestane bestandstypes:. Sorry, ook alle overige funkties. Als u zich aanmeldt op het forum van Ziggo kunt u op de hoogte worden gehouden van actuele problemen. Ongelezen bericht door bprosman 14 jul En alles werkt nu goed, tijd om hem te roasten.

Ik heb uw advies opgevolgd, maar het heeft helaas geen effect gehad. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Ik krijg blokken in beeld bij de Netflix app.

Selecteer Diagnostiek en druk op OK. Ik krijg geen mogelijkheid om uit te loggen bij de app! We sturen je een e-mail met je gebruikersnaam en een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:10

Nieuw nieuws