Wat vraag je tijdens sollicitatiegesprek

Geplaatst op: 15.07.2019

Of dat je je aansluit bij hun visie. Waarom wil je vrijheid? Mocht je geen ervaring hebben met Microsoft Word dan kunnen wij je gekozen cv voor je invullen via onze invulservice.

Vraag in plaats daarvan met welke mensen of afdelingen jij direct gaat werken, of hoe groot jouw team is. Uit hun antwoord leer ik iets over hun persoonlijkheid. Sta jij stevig genoeg in je schoenen om de organisatie kritisch en soms op onorthodoxe wijze van advies te voorzien? Verbeter jezelf, kom uit je comfort zone, sta open voor nieuwe ideeën en gedachten, innoveer en durf te veranderen.

Je bent overtuigd van je eigen kwaliteiten, maar staat open voor feedback. Je bent er bijna. Hou op zeg!

Zo haal je het meest uit iemands antwoorden. Of dat wat vraag je tijdens sollicitatiegesprek functie precies is wat jij leuk vindt en altijd al hebt willen doen. Hoe het er bij hen aan toe gaat.

Is het in jullie ogen een groot gemis als ik hier niet over beschik. Vanwege de vrijheid? En vraag gerust aan iemand die van lezen houdt wat het laatste boek is dat hij las en wanneer! Careerwise traint Young Professionals.

De tweede daarentegen is een vraag die standaard wordt beantwoord met een van te voren bedacht antwoord. Verdiep je ook in de branche van het bedrijf. Ook bij een traditioneler bedrijf als PostNL kan deze outfit, maar dan wel met nette schoenen.
  • Je bent jezelf bij wijze van spreken aan het verkopen aan de organisatie. Het sollicitatiegesprek is ook het moment om er voor jezelf achter te komen of dit het bedrijf is dat bij je past.
  • Als medewerkers met plezier en de juiste materialen en middelen het werk kunnen doen, dan heb jij je doel bereikt.

En dus moet je een assessment of opdracht maken. Jouw werkgebied bestaat vooral uit bestaande contracten maar je werkt ook aan nieuwe offertetrajecten en Europese aanbestedingen. Heb je geen idee wat jouw slechte eigenschappen zijn? Is hij vriendelijk, enthousiast, humoristisch? Lees dan hier de 60 meest gestelde sollicitatievragen.

Waaruit blijkt dat?

Dat toont of een kandidaat sociaal gehecht is, wat vraag je tijdens sollicitatiegesprek. Als je niet helemaal zeker bent, zeg dat dan eerlijk? Wat heb je al gedaan of wat wil je doen om daaraan te werken. Daarmee zorg je ervoor dat onze medewerkers hun werk goed kunnen doen vanuit een veilige basis. Wat wordt er de komende zes maanden van mij verwacht. Wat zijn je sterke punten.

Wat voor type vragen stel je?

Het sollicitatiegesprek is iets waar je wellicht al zenuwachtig van wordt als je eraan denkt. Volg ons en blijf op de hoogte van onze workshops, trainingen en tips voor Young Professionals. Goede vraag om te stellen. Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatiegesprek niet alleen vragen aan het beantwoorden bent, maar stel zelf ook vragen.

Ik ga er volgende week dankbaar gebruik van maken. Daar moet ik bij aantekenen dat ik een aversie heb tegen zogenaamde 'wilde hobby's' - bungeejumpen, vliegen - daar ben ik niet echt van onder de indruk!

Probeer vaardigheden op te noemen waar je een positieve draai wat vraag je tijdens sollicitatiegesprek kunt geven? Noem drie of vier positieve aspecten van de baan en n onbelangrijk minpunt. Ook voor medewerkers.

Vermijd het vragen om het vragenstellen

Lees meer of pas je  instellingen  aan. Het kan ook zijn dat een collega bepaalde vaardigheden op je LinkedIn profiel heeft onderschreven.

Werkgevers zoeken geen robots die regel voor regel de functieomschrijving uitvoeren. Bedenk van tevoren wat je graag zou willen weten over het bedrijf of over de functie.

Ik ga er volgende week dankbaar gebruik van maken. Wordt er van mij verwacht dat ik ook in de avonden en het weekend beschikbaar ben, wat vraag je tijdens sollicitatiegesprek. Gesprek krijgt daardoor diepgang. Ga dan door naar de  vacatures  van  Intermediair. Spreekt het product je aan. Het zegt dan ook iets over de plaats in een team? Houd het daarom altijd bij open vragen en zorg er ook voor dat je op de eerdere vragen door kunt vragen?

Voorbereiden op sollicitatiegesprek

Henk Kraaijvanger 14 januari Dit is heel nuttige informatie voor werknemers die via sollicitatie een baan zoeken. Dan is dat mogelijk een slecht teken. Of dat de functie precies is wat jij leuk vindt en altijd al hebt willen doen. Word je enthousiast van het proces vanaf het aanbestedingstraject tot en met het proactief leveranciers sturen op contractafspraken?

Helemaal klaar om te solliciteren. Vacatures zoeken Vacatures zoeken Gratis vacatures plaatsen Inschrijven Inloggen. Wat doe je naast werk.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws