Btw diensten buitenland eu

Geplaatst op: 03.10.2019

Levert u diensten aan een ondernemer in een ander EU-land? Noteer ook het btw-identificatienummer van de afnemer op de factuur. Vervolgens bereken je zelf de btw en geef je die aan in jouw btw-aangifte.

De ondernemer hoeft dus geen btw te betalen over de ontvangen vergoeding. De particulier is namelijk de eindverbruiker. In sommige landen kan de btw naar de afnemer worden verlegd. Dit kun je bij de douane betalen of, als je een vergunning artikel 23 hebt, bij je periodieke btw-aangifte. Als het op de factuur gaat om diensten, dan gebruik je de koers van de valuta op de dag dat de dienst is geleverd.

De leverancier is deze buitenlandse btw niet zelf verschuldigd. Of wanneer je aangifte moet doen?

Ga niet zelf rommelen, dat kan je heel btw diensten buitenland eu geld schelen. Lees voor gebruik graag onze algemene voorwaarden. Je berekent 0 procent btw over goederen die je levert aan een andere ondernemer binnen de EU, of aan een ondernemer of particulier buiten de EU.

Gemeente bergen op zoom openingstijden paspoort pagina geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden. Hiervoor moet u btw-aangifte doen in het bestemmingsland.

Let op : Als bij controle blijkt dat jouw klant geen ondernemer is, en je hebt dus geen btw in rekening gebracht of btw verlegd, dan volgt er een naheffingsaanslag en moet je de btw alsnog betalen.
  • In aanvulling op het in de administratie al aanwezige samenstel van bescheiden en vastleggingen moet het gaan om een vaste afnemer die voorafgaand aan het vervoer een volledig ingevulde vervoersverklaring heeft afgegeven.
  • Meer informatie over het btw-identificatienummer vindt u op de website van de Belastingdienst. Alle rechten voorbehouden.

Actuele dossiers

Alle situaties kennen eigen regels. De Europese Commissie heeft een overzicht van de belastingautoriteiten per lidstaat. Afnemer haalt de goederen op Als goederen aan een buitenlandse afnemer worden geleverd af fabriek of af magazijn zal de leverancier moeilijk kunnen bewijzen dat de goederen naar een ander EU land zijn vervoerd.

Let dus op dat jouw aankopen niet boven dat bedrag uitkomen of spreidt de aankopen zoveel mogelijk over meerdere jaren. Voorbeeld factuur.

Je mag voor  maximaal In het land van verzending wordt geen btw betaald. Homepage Contact Naar boven. Wanneer je als ondernemer binnen Nederland diensten verleent aan een klant, dan weet btw diensten buitenland eu dat je btw in rekening moet brengen. Heeft u vragen over exporteren binnen de EU. Je moet ook het btw-nummer van je afnemer opgeven bij je aangifte.

Voorwaarde is dat aan de hand van de administratie wordt aangetoond dat de goederen werkelijk naar een land buiten de EU zijn uitgevoerd. De buitenlandse afnemer kan deze Nederlandse btw terugvragen. Wat voor het ene land geldt, geldt niet voor een ander land.

Voorwaarden voor het gebruik van het nultarief zijn: - De leverancier moet kunnen bewijzen dat de goederen naar een ander EU-land zijn vervoerd. Wij adviseren op de factuur naast de term btw verlegd de tekst artikel 36 Richtlijn en artikel Richtlijn te vermelden. Daarbij hanteert btw diensten buitenland eu klant de in zijn land van toepassing zijnde btw-percentages. Whitepaper btw in het buitenland Bij internationaal zakendoen krijg je ook te maken met btw.

Als je diensten uit een ander land inkoopt, moet je btw-aangifte doen in Nederland, btw diensten buitenland eu.

Op deze pagina:

Meer informatie over de verleggingsregeling vindt u op de pagina Verlegging bij zakendoen met het buitenland van de Belastingdienst. Vervolgens bereken je zelf de btw en geef je die aan in jouw btw-aangifte. Dan gelden er een aantal extra eisen voor uw factuur. Goederen exporteren Je berekent 0 procent btw over goederen die je levert aan een andere ondernemer binnen de EU, of aan een ondernemer of particulier buiten de EU.

Tilburg Bezoekadres: Reitseplein 1 AA. Er zijn diverse diensten vrijgesteld van btw, dan breng je Nederlandse btw in rekening, btw diensten buitenland eu. Over ons Nieuwsbrief Over ons Adverteren Kennispartners. Wel mag deze de voorbelasting die op deze goederen betrekking hebben in aftrek ontlasting opvangen voor kweek. Onze adviseurs kunnen u voorzien van informatie die betrekking heeft op w situatie.

Homepage Contact Naar boven. Je betaalt het Nederlandse tarief.

Administratie bijhouden

Uit jurisprudentie blijkt dat de leverancier in elk geval aan deze bewijslast voldoet als hij aan de Belastingdienst de volgende stukken kan overleggen:. Dan breng je de btw van het land waar je de dienst hebt verricht in rekening.

Douanerechten Om communautaire goederen uit te mogen voeren, moet de exporteur voor deze goederen een 'aangifte ten uitvoer' doen. Dan krijgt u te maken met de Europese btw-regels.

Levert u diensten aan een ondernemer in een ander EU-land, btw diensten buitenland eu. Vervolgens bereken je zelf de btw en geef je die aan in jouw btw-aangifte. Met deze btw-berekenaar of calculator voor Excel reken je snel en eenvoudig uit hoe hoog een bedrag is inclusief btw of juist exclusief btw.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws