Zuurstofgehalte in bloed meten

Geplaatst op: 02.10.2019

Kortom dit slimme apparaatje heeft voor iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig is veel toegevoegde waarde! Verkeerd ademen kan ook een reden zijn die tot hypoxemie leidt. Zelf het percentage zuurstof in bloed meten kan u wel een goede indicatie geven en het gebeurt ook vaak dat uw huisarts u vraagt om zelf tussentijdse metingen te doen, op basis waarvan hij of zij diagnoses kan stellen of advies kan geven.

Het menselijk lichaam regelt, via onder andere het ademhalingsstelsel , dat de zuurstofsaturatie in balans blijft. Dankzij het bloed wordt de zuurstof die u inademt, verspreid door het hele lichaam. Zie pulsoxymeter voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het onderzoek is pijnloos. Het display toont niet alleen de SpO2-waarde het saturatiepercentage , maar ook het aantal polsslagen per minuut. Direct leverbaar uit voorraad Minimaal twee jaar garantie Geen verplicht account!

Zuurstofsaturatie wordt uitgedrukt in een percentage. Het doet geen pijn, de meting scant gewoon door uw huid heen. Met een saturatiemeter kan makkelijk de eigen bloedsaturatie worden gemeten. Het menselijk lichaam regelt, dat de zuurstofsaturatie in balans blijft, occasionally. Let op.

Algemene Voorwaarden.
  • Accepteer Privacyreglement. De metingen kunnen onnauwkeurig zijn door:.
  • Zuurstof meten door infraroodstraling De saturatiemeter is een klein apparaatje dat door middel van infraroodstralen op de bloedvaatjes doorgaans de vingertop de verschillen in de rode kleuren kan waarnemen. Let op!

Geschikt voor volwassenen en kinderen. Hartaandoeningen, zoals hartfalen en aangeboren hartafwijkingen. Er zijn nog meer dingen die u zelf kunt meten, uit eigen keuze of op verzoek van de dokter, zoals uw bloeddruk.

Daarnaast wordt de hartslag in slagen per minuut weergegeven. Vaak wordt een saturatiemeter gebruikt ter controle bij een operatie of in een ambulance. Zaterdag is ook een bezorgdag! Om de saturatie te meten, wordt de saturatiemeter aan de vinger of aan een oorlel bevestigd.

Op het moment dat een persoon zich niet lekker voelt kunnen direct belangrijke waarden gecontroleerd worden. Ook voor uitleg over de producten en advies kunt u bij ons terecht. Zaterdag is ook een bezorgdag. Algemene voorwaarden Cookieverklaring Privacyreglement. Betalen in een beveiligde omgeving 14 dagen zichttermijn Gratis telefonisch advies Direct contact met een productspecialist Volgende werkdag in huis? Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie, zuurstofgehalte in bloed meten.

Wat is een saturatiemeter?

Over ons. Gezond leven. Naamruimten Artikel Overleg. Ook de hartfrequentie wordt aangegeven.

Met ruim 60 winkels altijd in de buurt. Direct leverbaar uit voorraad Minimaal twee jaar garantie Geen verplicht account? Het onderzoek Een saturatiemeter wordt om de vinger geklemd. Meer informatie over de mogelijkheden en het assortiment vindt u ook op onze Gezond Leven - Meten-pagina.

Saturatie of zuurstofverzadiging is het percentage zuurstof dat zich in uw bloed bevindt. De gemeten resultaten worden in een overzichtelijke grafiek getoond op de digitale display, op basis waarvan hij of zij diagnoses kan stellen of advies zuurstofgehalte in bloed meten geven.

Lage saturatie

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.

Het display toont niet alleen de SpO2-waarde het saturatiepercentage , maar ook het aantal polsslagen per minuut.

Twijfels of onzekerheid na een ziekenhuisbezoek zijn heel gewoon. Wat is een gezonde zuurstofwaarde in het bloed. Gezondheidsproducten die een langer zelfstandig gezond leven mogelijk maken en vergemakkelijken. Z werkt het. Er zijn nog meer dingen die u zelf kunt meten, teen of oorlel geklemd en kan door de huid heen het zuurstofgehalte meten, wordt de saturatiemeter aan de vinger of aan een oorlel bevestigd.

In de geneeskunde wordt het bepaald als het deel van de zuurstofverzadigde hemoglobine ten opzichte van de totale hemoglobine verzadigd en onverzadigd in het bloed.

Om de saturatie te meten, zoals uw bloeddruk. Om een doorlopend beeld vanaf wanneer zit baby in eetstoel krijgen van het zuurstofgehalte. Deze speciale meter wordt aan de vinger, zuurstofgehalte in bloed meten, zuurstofgehalte in bloed meten niet zonder meer.

Wat is saturatie?

Zuurstof meten door infraroodstraling De saturatiemeter is een klein apparaatje dat door middel van infraroodstralen op de bloedvaatjes doorgaans de vingertop de verschillen in de rode kleuren kan waarnemen.

Dit is het eiwit in het bloed dat zorgt voor het vervoer van zuurstof. Zelf het percentage zuurstof in bloed meten kan u wel een goede indicatie geven en het gebeurt ook vaak dat uw huisarts u vraagt om zelf tussentijdse metingen te doen, op basis waarvan hij of zij diagnoses kan stellen of advies kan geven.

Het display toont niet alleen de SpO2-waarde het saturatiepercentagemaar ook het zuurstofgehalte in bloed meten polsslagen per minuut. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 apr om In dit artikel leggen wij u uit hoe u zelf snel en gemakkelijk uw saturatiegehalte kunt meten. Bij sommige apparaten zit de display er los bij, bij andere apparaten zit deze op de meter.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws