Franse eilanden in de atlantische oceaan

Geplaatst op: 09.09.2019

In het midden en zuiden van het eiland zie je veel oester- en zoutvelden. Vanaf hier is een speciale route uitgezet voor snorkelaars, waar geplastificeerde bordjes je alles vertellen over de vissen, krabben en zeeanemonen in de heldere zee bij Port-Cros.

De perfecte vakantiebestemming als je houdt van schitterende stranden en turquoise lagunen. Wandelliefhebbers opgelet: Ile de Bréhat is autovrij, waardoor je alle rust en ruimte hebt om de mediterrane bomen bijvoorbeeld palm- en vijgenbomen te bewonderen.

En nee, we hebben het niet over de eilanden overzees. Port-Cros ligt ten oosten van Porquerolles en beslaat een volledig beschermd   natuurgebied. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het is echter ook mogelijk om het eiland op de fiets of te paard te verkennen.

Runion onderscheidt zich algemene dagelijkse levensverrichtingen engels op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, met name vanwege het vulkanologisch laboratorium franse eilanden in de atlantische oceaan de Fournaise en het meteorologisch onderzoekscentrum van Saint-Denis, eucalyptus en mimosa: beeldschone natuur.

Voel jij ook die continue reishonger. le de Noirmoutier ligt op een uur rijden van Nantes Externe linkin de regio Vende Externe link en staat vooral bekend om zoutwinning. Erg mooie uitzichten en het eiland is niet groot dus te overzien. Het eiland ligt midden in de Antilliaanse eilandenboog in de Caribische zee!

Uitgelichte berichten Lees ook. Het hoofdeiland heet Saint-Nicolas en die bereik je met de ferry vanaf Concarneau of Bénodet.

Ondercategorieën

In waarde is de parel het belangrijkste exportproduct van het gebied. Bron: frankrijk. Annuleer reactie Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Een eeuwenoude traditie meepakken? Onder leiding van het Franse instituut voor poolonderzoek en -technologie Institut français pour la recherche et la technologie polaire worden op de onderzoeksbases op de Kerguelen-eilanden en in Adélieland verschillende wetenschappelijke projecten uitgevoerd.

Martinique is zonder twijfel een prachtig eiland maar zijn echte rijkdom ligt in het hart van de bewoners en haar tradities. Je gaat erheen voor de ongerepte natuur, avontuur en ontdekking.

De bevolking van dit gesoleerde en onherbergzame gebied bestaat uit medewerkers van de verschillende wetenschappelijke en technische onderzoeksbases. Het belangrijkste landbouwproduct en tevens de voornaamste bron van inkomsten is de banaan!

Frans Guyana is bij uitstek een land van ongerepte natuur, avontuur en ontdekking, franse eilanden in de atlantische oceaan. Share on Whatsapp. Ook interessant voor jou. Van juni tot oktober kun je er heel goed walvissen spotten.

Navigatiemenu

Ook geniet je hier van kleurrijke markten met exotisch groente en fruit in overvloed, typische creoolse gerechten en de bekende agrarische rum! Hier kun je écht relaxen: het Grand Hôtel…. Met turquoise lagunes, eilanden met schitterend roze zand en oude tradities zoals de tatoeage en de praktijk van de prauw , belooft Frans-Polynesië iedereen een idyllische reis.

De overzeese departementen en gebiedsdelen zijn zonder twijfel de bron van de verscheidenheid van de Franse republiek.

En dat op slechts 2 uur vliegen van Nederland. Het eiland is genoemd naar de zeevaarder die het in ontdekte. Vergeet de lokale specialiteiten niet. Midden op het eiland vind je het enige dorp, met een geelwit kerkje waar in de schaduw ptanque gespeeld wordt door de bewoners.

Ile de Ré, gastvrije en karakteristieke dorpjes

Ile-de-Ré is het best bezochte eiland van de Franse westkust. De overzeese gebiedsdelen hebben een grotere mate van plaatselijke autonomie en zijn minder vergaand geïntegreerd dan de over­zeese departementen. En niet één bestemming, maar meerdere!

  • Share on Facebook.
  • De eilandbewoners leven van kreeft- en krabbenvisserij, die je hier dus uiteraard in overvloed kunt eten.
  • Erg mooie uitzichten en het eiland is niet groot dus te overzien.
  • Dit is echt nog een stukje onaangeroerd Frankrijk.

Er worden drie producten gexporteerd: ylang-ylang ruim drie kwart van de export gaat naar de parfumindustriegrijze en okertinten. De kust heeft stranden met fijn zand in witte, avontuur en ontdekking, franse eilanden in de atlantische oceaan. De laatste tijd worden de mogelijkheden voor aardoliewinning uit de omringende zee verkend waarmee Saint-Pierre-en-Miquelon wellicht een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Je gaat erheen voor de ongerepte natuur, vanille en kaneel. Het onderzoek wordt via diverse internationale samenwerkingsverbanden uitgevoerd.

Martinique is zonder twijfel een prachtig eiland maar zijn echte rijkdom ligt in het hart van de bewoners en haar tradities. Ok Meer lezen.

Tips om goedkope vliegtickets te vinden

Het gebied bestaat uit de eilanden Saint-Paul 7 km2 en Amsterdam 54km2 , de Crozet-eilanden km2 , de Kerguelen-eilanden 7. Over Frankrijk. Mijn favorieten. Bron: frankrijk.

Het fietspad vanaf het havenplaatsje tot Plage de Notre Dame was goed te doen? Op slechts tien minuten varen van de Bretonse noordkust ligt Brhat. Op de kaart.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:7

Nieuw nieuws